Language
airports

Zračna luka Ljubljana (LJU) i prijevozi

Otkrijte Zračna luka Ljubljana (LJU) i prijevozi

Zračna luka Ljubljana nalazi se oko 20 km sjeverno od Ljubljane. Prethodno poznata kao Zračna luka Brnik, nedavno je preimenovana u Zračnu luku Jože Pučnika, po suvremenom slovenskom političaru.
Na izboru je 260 tjednih letova u ukupno 27 europskih odredišta, koje omogućuje 12 redovitih zrakoplovnih prijevoznika.

Autobusne rute do Zračne luke Ljubljana

Rute Vrijeme putovanja
Ljubljana (autobusni kolodvor) – Zračna luka Ljubljana – Ljubljana (autobusni kolodvor) 40 minuta

Kašnjenje leta u Zračnoj luci Ljubljana?

Letovi mogu kasniti ili se mijenjati u apsolutno svakoj zračnoj luci, pa ni ljubljanska nije iznimka. Obično ne možete ništa učiniti po pitanju svog narednog prijevoza. Naš pozivni centar uvijek je dostupan na broj +386 1 431 7777 kako bi vam pomogli otići doma ili u hotel.

Ako ste zapeli u zračnoj luci i čekate na odlazni let, provjerite dostupne objekte na interaktivnoj karti, gdje možete pronaći najbliži kafić, trgovinu ili ured za prodaju karata kako biste se lakše orijentirali.

U zračnoj luci

Objekti

U odlaznoj dvorani Zračne luke Ljubljana pronaći ćete kafiće koji poslužuju kroasane, sendviče i pizzu, a tu imate i zadnju priliku probati poznatu slovensku gibanicu ili točeno Union pivo. Također su tu i suvenirnica, mjenjačnica, restoran, samoposlužni restoran i bar.

U međunarodnoj zoni pronaći ćete bescarinske trgovine sa širokim izborom alkoholnih pića, lokalnih i stranih vina, duhanskih proizvoda, kozmetike i sl. Putnici iz business razreda mogu ući u samoposlužni bar (pića i grickalice su besplatni), a imaju i pristup izboru slovenskog i stranog tiska, TV-u, telefonu, telefaksu, internetskim zaslonima s ažurnim informacijama o odlascima.

Sigurnost

Sigurnost u europskim zračnim lukama možda nije tako stroga kao u SAD-u, ali kontrole se moraju obaviti i predlažemo da dođete u zračnu luku na vrijeme kako biste obavili sigurnosne provjere bez stresa da biste mogli propustiti svoj let.

Kada doći

Za sve međunarodne letove koji odlaze iz Zračne luke Ljubljana obavezno dođite barem 2 sata prije zakazanog vremena leta. Prihvat putnika i prtljage zatvara se 20 minuta prije odlaska.

Podaci za ključne kontakte:

Telefon: +386 (0)4 20 61 000

Putničke informacije: +386 (0)4 20 61 981

E-pošta: info@lju-airport.si

Često postavljana pitanja

Mogu li kupiti kartu za Zračnu luku Ljubljana od Nomago InterCity vozača?

Moguće je kupiti kartu izravno od vozača, ali uzmite u obzir da bus za prijevoz do zračne luke može biti pun i vozač možda neće moći prodavati karte. Zato preporučujemo da kupite svoje karte unaprijed kako biste rezervirali svoja sjedala. Također možete preuzeti mobilnu aplikaciju Nomago i u njoj kupovati karte, kako ne biste morali ispisivati i nositi papirne karte sa sobom (samo se pobrinite da vam je telefon pun pri ukrcavanju).

Što će se dogoditi ako je moj let otkazan nakon što kupim prijevozne karte?

Zrakoplovni prijevoznik ili putno osiguranje možda će vam vratiti cijenu prijevozne karte. Razgovarajte s njima kako biste dobile informacije je povrat pokriven osiguranjem.

Idem u zračnu luku na let. Koji prijevoz trebam?

Uvijek trebate paziti da se ukrcate na autobus koji će u zračnu luku stići ne manje od 2,5 sata prije leta. U tom ćete slučaju uzeti u obzir sva moguća kašnjenja i bit ćete u zračnoj luci unutar vremenskog okvira od 2 sata prije leta.

Imam drugo pitanje ili problem s prijevozom.

Za sva ostala pitanja obratite se našem pozivnom centru na broj +386 1 431 7777 i učinit ćemo sve što možemo da odgovorimo na vaša pitanja ili da vam pomognemo.