Language
airports

Zračna luka Zagreb

Otkrijte Zračna luka Zagreb

Međunarodna zračna luka Zagreb najveća je i najprometnija zračna luka u Hrvatskoj. Smještena je na oko 10 km južno od glavnog kolodvora u Zagrebu. Kroz nju prođe oko 3 milijuna putnika godišnje.

Autobusne rute do Zračne luke Zagreb

Rute Vrijeme putovanja
Ljubljana – Zračna luka Zagreb – Ljubljana 02:35
Novo mesto – Zračna luka Zagreb – Novo mesto 01:20

Kašnjenje leta

Letovi mogu kasniti ili se mijenjati, a često ništa ne možete učiniti po pitanju svog narednog prijevoza. Naš je pozivni centar uvijek dostupan na broj +386 1 431 7777 kako bismo vam pomogli otići doma ili u hotel.

Ako ste zapeli u zračnoj luci čekajući na odlazni let, provjerite kartu terminala gdje možete pronaći najbliži kafić, trgovinu ili ured za prodaju karata kako biste se lakše orijentirali.

U zračnoj luci

Objekti

Zračna luka Zagreb ima nekoliko kafića gdje možete popiti piće, pojesti nešto i najvažnije, odmoriti se dok čekate na let. Tu ćete pronaći različite bescarinske i uobičajene trgovine. Zračna luka Zagreb nudi besplatni Wi-Fi, poslovni salon, brigu za bebe, prvu pomoć, bankomat i mjenjačnicu te ured za izgubljene stvari.

Sigurnost

Sigurnost u europskim zračnim lukama možda nije tako stroga kao u SAD-u, međutim Zračna luka Zagreb vrlo je prometna međunarodna zračna luka i trebali biste očekivati dulje redove zbog sigurnosnog protokola. Zrakoplovni prijevoznici imaju vlastita pravila po pitanju prtljaga, ali zapamtite da su neka pravila univerzalna. Nemojte pokušati unijeti tekućinu veličine koja nije prihvatljiva (više od 100 ml) ni oštre predmete u avion, samo ćete izgubiti svoje piće, zadržati se u redu ili u najgorem slučaju, morati objašnjavati što se dogodilo zaposlenom sigurnosnom osoblju.

Kada doći

Za svaki međunarodni let koji odlazi iz Zračne luke Zagreb obavezno dođite barem 2 sata prije leta kako biste se prijavili za let. Ako vaš zrakoplovni prijevoznik dopušta da se prijavite za let na internetu, tako ćete uštedjeti vrijeme u redu, ali bolje je da dođete ranije i popijete šalicu kave i razgledate zanimljive trgovine, nego da jurite kroz zračnu luku pokušavajući stići do vrata koja se zatvaraju.

Često postavljana pitanja

Mogu li kupiti kartu za Zračnu luku Zagreb kod vozača autobusa Nomago InterCity?

To je moguće, ali uzmite u obzir da bus za prijevoz do zračne luke može biti pun. Zato preporučujemo da kupite svoje karte unaprijed kako biste rezervirali svoja sjedala. Također možete preuzeti mobilnu aplikaciju Nomago i u njoj kupovati karte, kako ne biste morali ispisivati i nositi papirne karte sa sobom (samo se pobrinite da vam je telefon pun pri ukrcavanju).

Što će se dogoditi ako je moj let otkazan nakon što kupim prijevozne karte?

Zrakoplovni prijevoznik ili putno osiguranje (ako ga imate) možda će vam vratiti cijenu prijevozne karte. Razgovarajte sa zrakoplovnim prijevoznikom i/ili osiguranjem prije kupovine karte.

Idem u zračnu luku na let. Koji prijevoz trebam?

Uvijek trebate paziti da se ukrcate na autobus koji će u zračnu luku stići ne manje od 2,5 sata prije leta. Autoceste koje vode do Zračne luke Zagreb iznimno su prometne i prometne gužve mogu uzrokovati kašnjenje na putu.

Imam drugo pitanje ili problem s prijevozom.

Za sva pitanja na koja nismo odgovorili obratite se našem pozivnom centru na broj +386 1 431 7777 i učinit ćemo sve što možemo da odgovorimo na njih ili da vam pomognemo.