Language
airports

Zračna luka Venecija (VCE) i prijevozi

Otkrijte Zračna luka Venecija (VCE) i prijevozi

Zračna luka Venecija 3. je najveća zračna luka u Italiji koja ima letove do više od 120 odredišta. Privlači skoro 2,5 milijuna putnika iz šire regije, uključujući Sloveniju.

Autobusne rute do Zračne luke Venecija

Rute Vrijeme putovanja
Ljubljana – Venecija VCE 3 sata i 4 minute
Zračna luka Treviso – Venecija VCE 35 minuta

Kašnjenje leta u Zračnoj luci Venecija?

Letovi mogu kasniti ili se mijenjati, a često ništa ne možete učiniti po pitanju svog narednog prijevoza. Naš pozivni centar uvijek je dostupan na broj +386 1 431 7777 kako bi vam pomogli otići doma ili u hotel.

Ako ste zapeli u zračnoj luci i čekate na odlazni let, provjerite karte terminala, gdje možete pronaći najbliži kafić, trgovinu ili ured za prodaju karata kako biste se lakše orijentirali.

U zračnoj luci

Objekti

Zračna luka Venecija ima nekoliko kafića gdje možete popiti piće, pojesti nešto i najvažnije, odmoriti se dok čekate na let.

Možete pronaći i nešto robe u bescarinskoj trgovini, ali nemojte očekivati sadržaje koje obično pružaju velike zračne luke po svijetu. Ako obično kupujete poklone za svoje voljene u posljednji trenutak, poželjet ćete da ste to učinili ranije na svome putovanju.

Sigurnost

Sigurnost u europskim zračnim lukama možda nije tako stroga kao u SAD-u, ali zapamtite da je Venecija velika međunarodna zračna luka, pa možete očekivati dulje redove zbog sigurnosnog protokola kada se nekoliko letova ukrcava istovremeno. Ne dopustite da vas zavara mala zgrada (u odnosu na druge zračne luke), ako dođete neposredno prije odlaska leta, vjerojatno ćete propustiti svoj let.

Zrakoplovni prijevoznici imaju vlastita pravila o prtljazi, ali zapamtite da su neka pravila univerzalna. Nemojte pokušati unijeti tekućinu ni oštre predmete u avion, samo ćete izgubiti svoje piće, zadržati se u redu, ili u najgorem slučaju, morati objašnjavati što se dogodilo zaposlenom osoblju sigurnosne točke.

Kada doći

Za svaki međunarodni let koji odlazi iz Zračne luke Venecija obavezno dođite barem 2 sata prije leta za prihvat putnika i prtljage. Ako vaš zrakoplovni prijevoznik dopušta da se prijavite za let na internetu, tako ćete uštedjeti vrijeme u redu, ali bolje je da dođete ranije i popijete šalicu talijanske kave, nego da jurite kroz zračnu luku pokušavajući stići do vrata koja se zatvaraju.

Podaci za ključne kontakte:

Opće informacije o prtljazi: +39 041 2609222

Opće informacije o prtljazi: +39 041 2609222

Poslovni centar: +39 041 2698191

Policija (Carabinieri): +39 041 2605770

Informacije o letovima: +39 041 2609260

Parkiranje: +39 041 2603060

VIŠE KONTAKATA

Često postavljana pitanja

Mogu li kupiti kartu za Zračnu luku Venecija od Nomago InterCity vozača?

To je moguće, ali uzmite u obzir da bus za prijevoz do zračne luke može biti pun. Zato preporučujemo da kupite svoje karte unaprijed kako biste rezervirali svoja sjedala. Također možete preuzeti mobilnu aplikaciju Nomago i u njoj kupovati karte, kako ne biste morali ispisivati i nositi papirne karte sa sobom (samo se pobrinite da vam je telefon pun pri ukrcavanju).

Što će se dogoditi ako je moj let otkazan nakon što kupim prijevozne karte?

Zrakoplovni prijevoznik ili putno osiguranje možda će vam vratiti cijenu prijevozne karte.

Idem u zračnu luku na let. Koji prijevoz trebam?

Uvijek trebate paziti da se ukrcate na autobus koji će u zračnu luku stići ne manje od 3 sata prije leta. Autoput koji vodi do Zračne luke Venecija često je prometan i manja prometna nesreća može uzrokovati kašnjenje na cesti od 1 sata. Tako ćete i dalje imati obavezna 2 sata prije leta.

Imam drugo pitanje ili problem s prijevozom.

Slobodno se obratite našem pozivnom centru na broj +386 1 431 7777 i učinit ćemo sve što možemo da odgovorimo na vaša pitanja ili da vam pomognemo.