Language
airports

Zračna luka Trst (TRS) i prijevozi

Otkrijte Zračna luka Trst (TRS) i prijevozi

Zračna luka Trst, koja se naziva i Ronchi dei-Legionarior Friuli Venezia-Guilia, ima letove do 10 odredišta.

Autobusne rute do Zračne luke Trst (TRS)

Rute Vrijeme putovanja
Ljubljana (autobusni kolodvor) – Zračna luka Trst (TRS) – Ljubljana (autobusni kolodvor) 1 sat i 52 minute

Kašnjenje leta u Zračnoj luci Trst (TRS)?

Letovi mogu kasniti ili se mijenjati, a često ništa ne možete učiniti po pitanju svog narednog prijevoza. Naš pozivni centar uvijek je dostupan na broj +386 1 431 7777 kako bi vam pomogli otići doma ili u hotel.

Ako ste zapeli u zračnoj luci i čekate na odlazni let, provjerite karte terminala, gdje možete pronaći najbliži kafić, trgovinu ili ured za prodaju karata kako biste se lakše orijentirali.

U zračnoj luci

Objekti

Zračna luka Trst ima dva kafića i jedan samoposlužni restoran gdje možete popiti piće, pojesti nešto, ili pronaći mjesto za sjesti dok čekate svoj let.

Možete pronaći i nešto robe u maloj bescarinskoj trgovini, ali nemojte očekivati sadržaje koje obično pružaju velike zračne luke po svijetu. Ako obično kupujete poklone za svoje voljene u zračnoj luci, možda se razočarate jer to niste učinili ranije.

Sigurnost

Sigurnost u europskim zračnim lukama možda nije tako stroga kao u SAD-u, ali zapamtite da je Trst međunarodna zračna luka, pa možete očekivati dulje redove zbog sigurnosnog protokola kada se nekoliko letova ukrcava istovremeno. Zračna luka je mala, ali imajte na umu da kasniji dolazak u područje kontrole može dovesti do propuštanja leta.

Zrakoplovni prijevoznici imaju vlastita pravila o prtljazi, ali zapamtite da su neka pravila univerzalna. Nemojte pokušati unijeti tekućinu ni oštre predmete u avion, samo ćete izgubiti svoje piće, zadržati se u redu, ili u najgorem slučaju, morati objašnjavati što se dogodilo zaposlenom osoblju sigurnosne točke.

Kada doći

Za svaki međunarodni let koji odlazi iz Zračne luke Trst obavezno dođite barem 2 sata prije leta za prihvat putnika i prtljage. Ako vaš zrakoplovni prijevoznik dopušta da se prijavite za let na internetu, tako ćete uštedjeti vrijeme u redu, ali bolje je da dođete ranije i popijete šalicu poznate talijanske kave, nego da jurite kroz zračnu luku pokušavajući stići do vrata koja se zatvaraju.

Podaci za ključne kontakte:

Informacije o letu (automatski): +39 0481 773224

Izgubljeno i pronađeno (automatski): +39 0481 778050

Generalna avijacija: +39 0481 773304

Uprava zračne luke: +39 0481 777438

Prijevoz tereta: +39 0481 773258

JOŠ KORISNIK KONTAKATA

Često postavljana pitanja

Mogu li kupiti kartu za Zračnu luku Trst od Nomago InterCity vozača?

Moguće kupiti kartu izravnu u autobusu, ali imajte na umu da bus za prijevoz do zračne luke može biti pun. Zato preporučujemo da kupite svoje karte unaprijed kako biste rezervirali svoja sjedala. Također možete preuzeti mobilnu aplikaciju Nomago i u njoj kupovati karte, kako ne biste morali ispisivati i nositi papirne karte sa sobom (samo se pobrinite da vam je telefon pun pri ukrcavanju).

Što će se dogoditi ako je moj let otkazan nakon što kupim prijevozne karte?

Zrakoplovni prijevoznik ili putno osiguranje može vam vratiti cijenu prijevozne karte.

Idem u zračnu luku na let. Koji prijevoz trebam?

Uvijek trebate paziti da se ukrcate na autobus koji će u zračnu luku stići ne manje od 3 sata prije leta. Autoput koji vodi do Zračne luke Venecija često je prometan i manja prometna nesreća može uzrokovati kašnjenje na cesti od 1 sata. Tako ćete i dalje imati obavezna 2 sata prije leta.

Imam drugo pitanje ili problem s prijevozom.

Slobodno se obratite našem pozivnom centru na broj +386 1 431 7777 i učinit ćemo sve što možemo da odgovorimo na vaša pitanja ili da vam pomognemo.