Language
Odredišta

Maribor

Posjetite dom najstarije vinove loze na svijetu

Otkrijte Maribor

Maribor je drugi najveći grad u Sloveniji i najveći grad u Donjoj Štajerskoj. Grad je bio Europska prijestolnica kulture 2012.

Što raditi

Kuća Stare loze

U samome centru Maribora nalazi se Kuća Stare loze, s najstarijom vinovom lozom na svijetu. Starija od 400 godina, ta je loza osigurala svoje mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najstarija plodonosna loza na svijetu. Loza danas rađa između 35 i 55 kg grožđa, tako da je vino vrlo dragocjeno i nudi se samo kao prestižan poklon.

Brdo Piramida

In the 12th century, Maribor Castle was built on this hill with an altitude of 382 meters overlooking the city. Though the Castle was ruined in 1790, the original floorplan can still be seen. A pleasant half an hour stroll through the hillside vineyards will lead you on top of the hill. Enjoying the view from the Pyramid Hill is one of the top things to do in Maribor today. Don’t forget to bring your binocular!

Lent

Lent je najstariji i najpoznatiji dio Maribora, a nekoć je bio prometna trgovačka luka. Danas je to lokalni centar, savršeno mjesto za šetnju uz Dravu i početna točka za biciklistički obilazak ili kušanje lokalnih vina iz regije. Tijekom ljetnih mjeseci tu se održava festival Lent.

Skijalište Mariborsko Pohorje

Prekrasno odmaralište savršeno za zimski i ljetni odmor. Planinarite ili se odvezite žičarom na vrh i uživajte u spektakularnom pogledu na Maribor. Ako ste u blizini u zimskim mjesecima, dođite na skijaško natjecanje Zlata lisica i doživite nezaboravnu atmosferu.

  

Najbolji restorani

Maribor has a wide variety of restaurants, so you’ll without doubt find something for yourself. If you want to enjoy a brunch in a nice atmosphere, visit Nana. Meat lovers will enjoy at Jack & Joe steak and burger place, while Restavracija Sedem offers local and international dishes with options for vegetarians and vegans as well.

  

Najbolja mjesta za spavanje

Maribor ima niz različitih smještaja, od obiteljskih hotela, hostela i obiteljskih pansiona i sl.

Hostel

U samome centru grada nalazi se UNI Youth hostel koji je savršena početna točka za otkrivanje glavnih turističkih atrakcija. Također se nalazi u blizini popularnih restorana i trgovina. Sobe imaju besplatni Wi-Fi i uključenu kupaonicu sa sušilom za kosu, a tu je i mala dijeljena kuhinja.

MORE ON HOSTEL

B&B

Sobe Klampfer na 3,5 km od centra Maribora imaju udobne sobe s klimatizacijom, besplatnim Wi-Fi internetom, parkingom i mini barom.

MORE ON B&B

Hotel

Iz hotela City pruža se spektakularan pogled na Pohorje i Dravu. Sve su sobe klimatizirane i zvučno izolirane. Opremljene su satelitskim televizorom ravnog ekrana i mini barom. Hotel također ima stanicu za brzo punjenje električnih vozila.

MORE ON HOTEL

   

   

Kretanje po gradu

Kada dođete u Maribor našim InterCity autobusom ili drugim prijevoznim sredstvom, kretanje po gradu neće biti problem. Budući da je sve relativno blizu, hodanje je najjednostavnije rješenje za istraživanje centra. Ako želite ići na drugu stranu grada ili na rubne dijelove, gradski autobus je jeftin i često vozi. Taksijem možete doći do područja koja nisu pokrivena autobusnom mrežom. Ako planirate posjetiti neke druge slovenske gradove, razmislite u iznajmljivanju automobila.