Language
-
Odredišta

Frankfurt

Futurističko europsko raskrižje

Otkrijte Frankfurt

Službeno poznat kao Frankfurt na Majni, Frankfurt je najviše internacionalni i raznoliki grad u Njemačkoj. Leži na rijeci Majni i peti je najveći grad u Njemačkoj, kao i poslovno i financijsko središte države. Njegova panorama blista u staklu, čeliku i betonu avangardnih nebodera i stvarno se doima kao grad iz futurističkog romana. Ipak, Frankfurt u svom središtu ostaje neočekivano šarmantan i dosta tradicionalan grad sa starinskim srednjovjekovnim Starim gradom, četvrtima nalik selu punim kafića i butika na otvorenome i ulične umjetnosti te s očaravajućim parkovima, vrtovima i riječnim stazama.

Što raditi

Muzeji

Svatko će pronaći barem jedan muzej koji im se sviđa – Frankfurt ima više od desetak muzeja vrijednih istraživanja. Muzej Städel svjetski je poznata umjetnička galerija koja sadrži izvanrednu kolekciju europske umjetnosti od majstora kao što su Rubens, Renoir i Picasso, te u razdoblju od srednjeg vijeka do danas. Redovi mogu biti dugi, tako da prethodno rezervirajte svoje karte na internetu kako biste uštedjeli na vremenu.

Muzej Senckenberg čuvaju modeli dinosaura u prirodnim veličinama. Izložbe obrađuju prirodnu povijest Frankfurta, od paleontologije i biologije do geologije. Muzej je besplatan za posjetitelje iz gradova prijatelja Frankfurta, koji uključuju Kairo, Dubai, Krakow, Birmingham, Budimpeštu, Lyon, Prag, Tel Aviv, Toronto, Milano i Guangzhou.

Muzej Judengasse prikazuje lokalni židovski život od 15. do 18 stoljeća, a Povijesni muzej u Frankfurtu čuva priče duge i fascinantne povijesti grada.

Film enthusiasts will enjoy learning more about the history of cinema, film-making, and specific genres and artists at the Deutsches Filmmuseum.

Povijesne znamenitosti

Monumentalni IG-Farbenhaus na sedam katova bio je sjedište konglomerata IG-Farber prije nego što je Hitler preuzeo vlast i otpustio židovske znanstvenike i rukovoditelje. Možete naučiti više o povijesti proizvoda društva na katovima od 1. do 5. u krilu Q4.

Writers and literary lovers will enjoy visiting the Goethe-Haus, which was the famous writer’s birthplace. It’s furnished in the haute-bourgeois style of Goethe’s time and holds a few pieces that actually belonged to him. The Goethe-Museum (included in admission) shows influential paintings from Goethe’s era.

The old town hall, Römer, was the site of celebrations during the election and coronation of emperors in the time of the Holy Roman Empire. Today it houses the office of Frankfurt’s mayor and serves as the registry office.

Vjerske znamenitosti

Stara crkva sv. Nikole protestantska je crkva od crvenog pješčenjaka s jednim tornjem. Nalazi se na južnoj strani Römerberga, a mirna unutrašnjost skriva rezbarije u kamenu i nadgrobne ploče iz 14. i 15. stoljeća.

Još jedna vjerska znamenitost vrijedna spomena je sinagoga Westend. Bila je izgrađena između 1908. i 1910. i bila je oštećena 1938. Srećom je obnovljena prema starom modelu. Medaljon s heraldičkim lavom koji drži štit s Davidovom zvijezdom nalazi se na zabatu.

Parkovi

Frankfurtski botanički vrt Palmengarten sadrži ružine vrtove, tropske staklenike, šumicu bambusa i kameni vrt. Opustite se u ljepoti flore dok se vaša djeca igraju na igralištu, isprobajte veslanje od svibnja do rujna ili posjetite neki od koncerata na otvorenome ako se nađete u Frankfurtu tijekom ljeta.

The Riverfront Promenade runs along both banks of the river. It is perfect for strolling, running, cycling, or a picnic.

Frankfurtski zoološki vrt od 11 hektara ima više od četiri tisuće životinja, s nastambama za noćne životinje, ptice, vodozemce i primate. Dobar je za obitelji – postoji zoološki vrt s domaćim životinjama, igralište, prostor za piknik i nekoliko opcija za obiteljski ručak.

Događaji

Jedinstven za Frankfurt na Majni, "Wäldchestag" (Dan šume) pada na utorak nakon Duhova i to je vrhunac praznika Duhova. Frankfurt slavi taj dan kao svoj "nacionalni praznik" već stoljećima. Mladi i stari svih generacija napuštaju svoj posao oko podneva najkasnije, skupljaju se u svoje obitelji i posjećuju gradsku šumu Frankfurta kako bi proslavili "svoj" Wäldchestag. Wäldchestag je simbol koliko građani Frankfurta cijene i vole svoj grad.

Goethe’s favourite dish and Frankfurt’s most popular delicacy is honoured with a seven-day culinary celebration, the Green Sauce Festival each day of the festival, visitors have the opportunity of picking a winner from the many cooking teams sent forth by Frankfurt’s hotel and restaurant trade.

Najbolji restorani

Opcije za jelo u Frankfurtu gotovo su beskrajne: možete naći što god želite u ovom gradu. Ako ste za lokalnu hranu, posjetite Zu den 12 Aposteln ili Druckwasserwerk. Fleming’s Club nudi razna međunarodna jela, a Seven Swans ima gurmanska vegetarijanska jela.

Najbolja mjesta za spavanje

Frankfurt offers an assortment of different accommodation – all you need is to know how you want to spend your nights in this city.

Hostel

Samo 200 metara od glavnog kolodvora u Frankfurtu ovaj moderni hostel nalazi se u središtu gradske crvene četvrti. Hostel Five Elements nudi besplatni Wi-Fi i izvrsna je baza za istraživanje Frankfurta.

Više o hostelu

B&B

B&B My place nalazi se u središtu Frankfurta i gostima nudi svijetle apartmane na dobroj lokaciji. Dostupan je besplatan Wi-Fi.

Više o B&B smještaju

Hotel

Ovaj elegantni hotel privlači goste luksuznim dizajnom interijera, modernom kuhinjom i holističkim opuštanjem. Leži točno u središtu Frankfurta, na svega nekoliko koraka od velike trgovačke ulice Zeil.

Više o hotelu

Kretanje po gradu

Frankfurt se nalazi u srcu središnje Njemačke, zbog čega je državno transportno čvorište. Izvrsno je povezan željeznicom, cestama i zrakom. Taksiji znaju biti skupi, ali uvijek možete unajmiti bicikl i uživati u vožnji. Javni prijevoz dobro je razvijen, a možete se voziti podzemnom željeznicom, tramvajem ili autobusom. Posjetite https://www.rmv.de/c/en/start/ kako biste naučili više o javnom prijevozu i pogledali cijene.

Bus routes from and to Frankfurt

Rute Stanice Raspored
From Manheim to the Frankfurt Airport Manheim –  Frankfurt Airport – Manheim Kliknite ovdje za raspored vožnje
Od Pule do Frankfurta PulaRovinj – PorečNovigradUmag – GP Kaštel (border crossing) – TriesteLjubljana – BledVillach – Salzburg – Munich – Augsburg – Ulm –  Stuttgart – Karlsruhe – Mannheim – Frankfurt AirportFrankfurt Kliknite ovdje za raspored vožnje
Od Münchena do Frankfurta Munich Augsburg – Ulm – Stuttgart – Karlsruhe – Mannheim  Frankfurt Airport – Frankfurt Kliknite ovdje za raspored vožnje
Od Ljubljane do Frankfurta Ljubljana – BledVillach – Salzburg – Munich – Augsburg – Ulm –  Stuttgart – Karlsruhe – Mannheim – Frankfurt AirportFrankfurt Kliknite ovdje za raspored vožnje
Od Frankfurta do Pule Frankfurt – Frankfurt Airport –  Mannheim -Karlsruhe – Stuttgart – Ulm – AugsburgMunich –  Salzburg – Villach – BledLjubljanaTrieste – GP Kaštel (border crossing) – UmagNovigrad – PorečRovinjPula Kliknite ovdje za raspored vožnje
Od Frankfurta do Münchena Frankfurt – Frankfurt Airport –  Mannheim -Karlsruhe – Stuttgart – Ulm – AugsburgMunich Kliknite ovdje za raspored vožnje
Od Frankfurta do Ljubljane Frankfurt – Frankfurt Airport –  Mannheim -Karlsruhe – Stuttgart – Ulm – AugsburgMunich –  Salzburg – Villach – BledLjubljana Kliknite ovdje za raspored vožnje